top of page

MEDICINSK LÖPANALYS

Vi ger dig en skräddarsydd analys av din löpning

 

Det som särskiljer vår medicinska löpanalys från en vanlig löpanalys är att den har ett fokus på att söka efter svaga länkar som kan vara riskfaktorer eller orsaker till att du får ont när du springer. Vår medicinska löpanalys utförs våra Leg. Fysioterapeuter som har stor erfarenhet av ortopedi och idrottsmedicin. Till oss kommer du om du har någon typ av irritation eller skada som stör din löpning eller om du vill minimera risken för skada när du springer.

Syftet med vår medicinska löpanalys är att synliggöra fysiska riskområden för skada och optimera själva löpsteget. Detta för att hålla ned belastningen som kroppen utsätts för då du springer och ge förslag på åtgärder.

Vid vanlig gång komprimeras t.ex. knät med 2-4 ggr din kroppsvikt då du lägger tyngden på benet. Vid löpning ligger den kraften på 4-6 ggr din kroppsvikt. Lägg på några tusen steg som det kan bli under en löprunda, så är det inte konstigt att överbelastningsskador lätt uppstår.

lopare-med-smarta-1.jpg
medicinsk-lopanalys-pa-lopband-1.jpg

Följande moment ingår i den medicinska löpanalysen:

  • Samtal om löpvanor och annan träning, eventuella skador, sjukdomar m.m.
     

  • Funktionstester med avsikt att belysa eventuella områden som skulle kunna orsaka eller redan vara orsak till besvär vid löpning.
     

  • Filmad löpning på löpband från olika vinklar. Tillsammans går vi igenom filmsekvenserna och analyserar din löpteknik. Du får förslag på justeringar som du direkt testar på löpbandet, vilket åter filmas. Ny analys av justeringarna görs tillsammans med dig.
     

  • Sammanfattningsvis ger vi dig konkreta förslag på åtgärder, grundas på det som kommit fram vid samtal, tester och löpning. Förslagen kan bestå av specifika övningar för att stärka ett eller flera områden med eftersatt styrka, koordinations- och balansövningar, rörlighetsövningar och teknikförslag som är relaterade till din löpning.

medicinsk-lopanalys-pa-lopband-justeringar.jpg

Vår målsättning är att ge dig de nycklar som behövs för att du ska kunna springa utan besvär.

Medicinsk löpanalys 1100 kr

bottom of page